Post thumbnail

ESPORTS IGRAČI SU MILIJUNAŠI! Dajemo vam listu igrača koji naviše zarađuju na League Of Legends, DOTA 2, CS:GO i ostalim turnirima

 

Piše: T.P.

 

Nagradni fondovi u eSport industriji rastu jednako brzo kao i sama industrija. U razmaku od pet godina fond nagrada je narastao od nekoliko stotina tisuća dolara do nekoliko milijuna dolara. Napravili smo popis dobitnika nagrada najvećeg iznosa iz top eSport naslova:

 

League of Legends

Lee ‘Faker’ Sang-Hyeuk (£820,000)

S nadimkom ‘The Unkillable Demon King’ ili ponekad jednostavno samo ‘God’, Faker se jednoglasno smatra najvećim igračem League of Legends (LoL) na svijetu. Južnokorejanac je svijet svijet osvojio kad je debitirao kao 16-godišnjak za SK Telecom T1, najdominantnijim LoL timom svih vremena. Niti jedan drugi tim nije osvojio Svjetsko prvenstvo više nego jednom, SKT i Sang-Hyeuk su tri puta bili prvaci. Osvojili su posljednja dva Svjetska prvenstva, koja su prošle godine imala fond od nešto više od 2 milijuna funti. Sang-Hyeuk i SKT su se već kvalificirali za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo čiji će nagradni fond ove godine biti još i veći.

 

FIFA 17

Spencer ‘Gorilla’ Ealing (£195,000)

Dvadesetodišnjak iz Birminghama osvojio je više novca na prošlotjednom turniru nego bilo koji FIFA igrač do sad. Zarada na FIFA Interactive World Cup 2017. je iznosila 156.000 funti za osvajanje pojedinačnog prvenstva, što je deset puta više od prošle godine. EA Sports je pojačao svoju potporu prema FIFA eSport sceni koja ubrzano raste u nagradama i gledateljskoj bazi.

 

Counter Strike Global Offensive

Gabriel ‘FalleN’ Toledo (£446,000)

Na vrhu popisa najviših zarada iz CS:GO dominiraju igrači iz Brazila, uglavnom zahvaljujući ulozi SK Gaminga u Brazilu. Toledo se izdvaja od ostatka svojih suigrača za samo 2.000 funti. 26-godišnjak je dobio nagradu kao najutjecajnija osoba u eSport industriji u Brazilu u 2015. godini, a također posjeduje i vlastitu Brazilijsku izvoznu organizaciju, Games Academy. Natjecao se u Counter Strike: Source i Crossfire, ali je u Global Offensive učvrstio svoju poziciju kao jedan od najboljih svjetskih igrača.

 

DOTA 2

Kuro ‘Kuroky’ Takhasomi (£3,200,000)

Takhasomi iz Njemačke je jedini multi-milijunaš na ovom popisu. DOTA International turniri uvijek guraju granice eSports nagradnog fonda, a ovogodišnje izdanje turnira obiluje najvećim nagradama za eSports industriju s nevjerojatnih 19 milijuna funti. Pobjednici toga turnira bili su Takhasomijev tim, Team Liquid. Tim je osvojio preko 8 milijuna funti. Natjecao se je u posljednja četiri DOTA Internationalsa, iz čega proizlazi tako nevjerojatna zarada. DOTA turniri nude daleko najveće financijske nagrade, tako da su 30 najuspješnijih igrača po zaradi upravo DOTA 2 igrači.

 

Hearthstone

Pavel Beltiukov (£229,000)

Rus je imao samo 18 godina kad je osvojio iznos koji mu je promijenio život za 200.000 funti na Blizzconovom Hearthstone turniru u 2016. godini. Samo nekoliko tjedana nakon najvećeg turnira svog života, Beltiukov je osvojio još 10.000 funti, drugi najveći iznos svoje karijere, osvajanjem GameGune 2016 turnira.

Komentari

Najnoviji članci

%d blogeri kao ovaj: