Post thumbnail

STIŽU PROMJENE NA SUMMONER’S RIFTU: novi champion, buffovi, champion updatei i još mnogo toga

Piše: R.K.

Za vas smo na jednom mjestu izdvojili sve novosti i promjene koje možete očekivati na Summoner’s Riftu kroz sljedećih nekoliko patcheva. Sve informacije su preuzete sa službenih stranica Public Beta Environmenta (PBE) ili Riotovih komunikacija s javnosti. Na dnu članka možete pronaći linkove izvora podataka.

Novi champion:

Riot REAV3 je prije nekoliko dana objavio nekoliko informacija o sljedećoj League of Legends prinovi, 139. championu.
REAV3 je rekao: „… we’ve redirected some time to creating a new burst mage with tools to approach a fight from… interesting angles. We also wanted to take this chance to do something a bit more playful and bubbly as opposed to the dark and serious champions we’ve done recently. The new mage will have uniqe abilities that haven’t been seen before in League…“

Swain:

O Swainu, nažalost, i dalje ne znamo mnogo. Osim što su se pohvalili da napreduju sa Swainovim VGU (Visual Gameplay Update), i objavili teaser sliku (dolje), Riot nije imao ništa više za podijeliti s javnošću.

Irelia:

Irelia je objavljena kao sljedeći champion koji će dobiti VGU (nakon Swaina). Ova vijest dolazi kao iznenađenje mnogima koji su smatrali kako je VGU više potreban championima poput Nunu, Morderkaisera, Volibear, Udyr, Akali…
U Irelijinom VGU najavljene su promjene svih abilitya (osim Q) i izgled. Naravno, Riot ne želi da se izgubi osjećaj stare (ili nama trenutne) Irelije, tako da će pažljivo eksperimentirati s promjenama i zadržati neke stvari nedirnutima (Frostblade Irelia splash art 😉 ).

Aatrox:

O Aatroxu, također, Riot trenutno nema puno informacija, ali su najavili kako će Aatrox biti champion koji će dobiti najveći gameplay update u povijesti LoL-a. Krajnji proizvod je još daleko, ali su htjeli obavijestiti javnost o njihovim planovima s championom.

Evelynn

Riot Meddler je izjavio da Evelynn ostvaruje sve bolje i bolje rezultate kako se igrači postepeno navikavaju na promjene, također smatra da će Evelynn biti jača s novim sistemom Runa koji nam dolaze s predsezonom. Unatoč pozitivnim znakovima, i dalje smatraju da Evelynn ne pokazuje impresivne rezultate s obzirom na njihova očekivanja, tako da u patchu 7.21. možemo očekivati poneke manje Evelynn buffove.
Promjene koje imaju u planu su:

 • Passive ne ide na CD kada primi DMG od miniona.
 • Manji CD na Q, refund na jungle monsterima dosta smanjen, malo jači DMG
 • Ubijanje manjih Krugova s E, povećati DMG.

Ornn

Trenutni Riotov stav prema Ornnu je da je dobio dovoljno buffova za sada, i ne trebaju se očekivati novi.

Locket

Nerfovi za locket su planirani ako ne u 7.21, onda u 7.22. Velika briga balance tima je što locket u potpunosti shut downa burst champione (assasine i divere pogotovo). Riot smatra kako je Locket sam za sebe u OK stanju, ali činjenicu da ga enchanter supporti igraju, smatraju problemom.

Promjene za iteme u predsezoni:

Kako nas u predsezoni očekuje gubitak starog sistema runa, Riot će nadoknaditi gubitak statsa tako da će svim championima biti pojačani osnovni statsi, promjenama u brojkama abilitya, ali i u promjenama itema. Jedna od trenutačnih ideja je povećanje rangea na Lithality i Magic Pen itemima kako bi nadoknadili damage koji su igrači izgubili.

Riot Meddler također je dodao: „The particular items in question were chosen because they both generally offer anti champion power (what was lost, and we don’t want to increase waveclear unnecessarily) and because they’re pretty closely tied to champs who need a bit more help in the new runes world.“.

PBE promjene:

Ekko:

 • Z – Drive Resonance (passive)
  • [Novi efekt] „Damage protiv monstera je udvostručen (max. 600)“

Ekko bi se, nakon dužeg odsustva, od sljedećeg patcha mogao vratiti u junglu. Promjena na pasivi će mu dosta ubrzati brzinu clearanja campova, ali još nije potvrđeno hoće li ova promjena biti zadržana. Bila ova promjena zadržana ili ne, Riot ne taji da planiraju pomoći genijalcu iz Zauna da se izbori za svoje mjesto među AP junglerima u jungli.

Ardent Censer:

 • Unique Passive:
  • Attack speed smanjen sa (20%-35%) na (10%-30%)
  • Dodatan damage smanjen sa (20-35) na (5-20)

Predugo je Ardent bio prejak, i sada napokon item dobiva promjene za koje mnogi misle da je trebao dobiti dosta ranije. Tako izgleda da će napokon doći do smjene vlasti na support poziciji, kojom su posljednjih nekoliko patcheva vladali Ardent supporti (Janna, Soraka, Sona…), i tako će se omogućiti ostalim tipovima supporta da vide svjetlo dana.

Naravno, ovo nisu sve promjene koje Riot sprema za nas. Za Vas smo izdvojili samo neke od najzanimljivijih promjena, a ostale, manje ili veće (nove rune) možete pronaći na linkovima izvora ponuđenih ispod.

Izvori:

 1. https://boards.na.leagueoflegends.com/en/c/developer-corner/T9hRTMpZ-quick-gameplay-thoughts-october-13
 2. https://boards.na.leagueoflegends.com/en/c/developer-corner/RWtlGHrp-quick-gameplay-thoughts-october-18
 3. http://www.surrenderat20.net/2017/10/1018-pbe-update.html
 4. http://www.surrenderat20.net/2017/10/1016-pbe-update.html

Komentari

Najnoviji članci